Amikor zongorát vagy pianínót vásárolunk, tisztában kell lennünk azzal, hogy a hangszer folyamatos karbantartást igényel, csak így tudjuk megőrizni a megfelelő hangzást, és így tudjuk a legtöbbet kihozni belőle és biztosítani a magas minőséget. Ahhoz, hogy hangszerünk hosszú ideig megőrizze jó állapotát, rendelkezésre állnak különböző zongora, pianínó tartozékok. Ezek közül a legtöbb elengedhetetlen, néhány pedig opcionális, de mindegyik a zongora vagy pianínó védelmét és megóvását szolgálja, ezért nem árt, ha rendelkezésünkre áll néhány ezekből. Melyek ezek a tartozékok?

  • Védőtakaró – a hangszert megóvja a nedvességtől, portól, elsősorban iskolákban, intézményekben ajánljuk használatát. Anyaga műbőr, alul meg lehet húzni egy szilikonos kötéllel, és le is lehet lakatolni.
  • Stúdiógörgők – a zongorák, pianínók mozgatására szolgálnak. Elsősorban iskoláknak, vendéglátóhelyeknek, vagy színpadi mozgatáshoz ajánljuk. Kérésre a görgőket felszereljük hangszerére.
  • Görgő – és lábalátétek – Ezek a zongora, pianínó tartozékok megkímélik a szőnyeget vagy parkettát a hangszer nehéz súlyától és a benyomódásoktól. Üzletünkben többféle anyagból talál ilyen alátétet, különböző kivitelben.
  • Metronómok – A ritmust állíthatjuk be vele, különböző stílusban, színben és kivitelben kapható. Érdemes olyat választani, amelyik legjobban passzol a hangszerünk kinézetéhez.
  • Párásítók – amint elkezdődik a fűtési szezon, a levegő páratartalma kevesebb lesz, ami a zongorának, pianínónak nem tesz jót. A száraz levegőben a hangszer kiszárad, romlik a minősége. Nagyon fontos, hogy a páratartalom 45 – 55% között legyen, ezt azonban a fűtőtestre helyezett párásító edényekkel nem tudjuk elérni, ezért ajánlatos az elektromos párásítók használata. Olyan készüléket vegyünk, ami az adott térnek megfelelő nagyságú, csak így tudjuk biztosítani a megfelelő páratartalmat. A párásító használatával meghosszabbíthatja hangszere életét.
  • Gyertyatartók – Újra nagy divat lett régi pianínókra gyertyatartókat szerelni, nagyon hangulatos megoldás. Ezek a zongora, pianínó tartozékok is megtalálhatók üzletünkben.
  • Kottamegvilágító lámpák – nagy hasznát veheti a hangszer használója, abban az esetben, ha félhomályban kell játszania, például egy bárban.
  • Pedáladapterek – gyerekek pedál használatát segítik, kapható állítható és fix kivitelben. Zongorához és pianínóhoz is egyaránt használható.
  • Zárak – iskolák, intézmények részére ajánlott, annak érdekében, hogy a zongorák, pianínók külső állapotát megőrizzék.

Ezeken a tartozékokon kívül üzletünkben megtalálhatóak olyan zongora, pianínó tartozékok, alkatrészek, melyek a használt zongorák, pianínók vagy a használt cimbalmok javítására, felújítására szolgálnak. Minden alkatrészt és kelléket, ami a zongorák felújításához szükséges, raktárról megvásárolhat, így az eredeti gyári Steinway & Sons alkatrészeket is, hiszen cégünk a Steinway zongorák, pianínók magyarországi forgalmazója. Üzletünkben elérhetőek zongora, pianínó, cimbalom, citera, csembaló és egyéb hangszerekhez szükséges hangolókulcsok is, különböző kivitelben és árfekvésben, valamint egyéb kellékek, szerszámok, hangolóékek, hangolókulcsok, csipeszek, lefűzőfilcek.

Bármi, ami a zongora, pianínó tartozékok témakörébe tartozik, a legnagyobbtól a legapróbb eszközig nálunk megtalálható, mindent egy helyen be tud szerezni, megkönnyítjük a vásárlást, nagy szakmai tudással rendelkező munkatársaink rendelkezésre állnak, és segítenek a megfelelő eszközök kiválasztásában. Hangszere megérdemli a gondoskodást, mert így hosszú távon, akár generációkon keresztül is megtartja jó minőségét és hangzását.

A zongora fából készül, és a fa érzékeny, élő anyag, védeni kell a nagy nedvességtől vagy a kiszáradástól, portól és egyéb szennyeződésektől. A zenélés egy közös tevékenység, a zenész és a hangszer közös produkciója. Egy elhanyagolt zongorából a legnagyobb művész sem tudja kihozni a maximumot, ezért a mindennapos gyakorlás mellett az is fontos, hogy a hangszer, amin játszunk, a legjobb állapotában legyen, csak így tud kiteljesedni, így tud a legszebben megszólalni. Ne sajnáljuk az időt és az anyagi befektetést a zongora, pianínó tartozékok megvásárlására, mert ezzel biztosítjuk hangszerünk hosszú életét, és szépen csengő hangját. Nemcsak profi zenészeknek, de tanulóknak is érdemes erre figyelmet fordítani, hiszen egy jó zongorán, pianínón hamarabb megjön a sikerélmény, mint egy lehangolt, hibás hangszeren.

Ha betér üzletünkbe, nálunk mindent megtalál, mindezt kedvező ár – érték arányban.