A zenét mindenki szereti, de abba senki nem gondol bele, amikor ül egy hangversenyteremben, hogy mennyi gyakorlás kellett ahhoz, hogy a művész ilyen színvonalon adja elő a repertoárját. Abba pedig egyáltalán nem gondolunk, hogy a művész is elkezdte valahol gyerekkorában, és klimpírozott minden nap, vajon a szülei hogyan viselték ezt a hangzavart? Vannak olyan szülők, akik pont ezért nem akarják, hogy gyermekük zongorázzon, az otthoni gyakorlást nem viselnék el. Van egy jó hírünk a szülőknek, és mindazoknak, akik csak azért nem tanulnak zongorázni, mert nem akarják zavarni a szomszédokat és a családtagokat. A silent pianínók azt a célt szolgálják, hogy csendben lehessen gyakorolni.

Hogyan működik?

A legtöbb pianínóba beszerelhető egy olyan rendszer, amely az akusztikus pianínót digitálissá változtatja. Egy kar segítségével válthat, ha gyakorolni szeretne, és a leütött hangokat csak a játékos hallja egy fejhallgatón keresztül, így bármikor szeretne zongorázni, semmi akadálya, akár az éjszaka közepén is megteheti. Ez a rendszer nemcsak új hangszerekbe építhető be, hanem használtakba is. Amikor csendes módban játszunk, a pianínó hangját egy hangmodul szólaltatja meg, így további hangszíneken is játszhatunk a zongoráén kívül, fuvola, orgona, vonós és még sorolhatnánk. A silent pianínók segítségével a zene szabadon szárnyalhat, olyan, mintha két hangszerünk lenne, egy akusztikus és egy digitális. Ezen kívül még rengeteg lehetőség rejlik ebben az átalakító szerkezetben, ugyanis felvételi lehetőséget is nyújt, így az is megoldható, hogy a két hangzást, a digitálisat és az akusztikusat egyszerre halljuk.

Üzletünkben megtalálhatóak silent pianínók különböző méretben és árfekvésben, de már meglévő hangszerekbe is be tudjuk szerelni a rendszert. Mindenekelőtt megnézzük az adott hangszert, hogy milyen állapotban van, egy öreg, nem megfelelően karbantartott pianínóba nem biztos, hogy érdemes beszerelni a silent rendszert, nem azért, mert nem lehet, hanem mert meg akarjuk kímélni a hangszer tulajdonosát a felesleges kiadásoktól.

silent pianínók nagy segítséget jelenthetnek a szülőknek, akiknek a gyermekei unják az állandó gyakorlást, ugyanis egy digitalizált pianínóban rengeteg a lehetőség, és a gyerek újra kedvet kap, észre sem veszi, játszva tanulhatja meg az adott zeneművet anélkül, hogy erőlködne vagy unatkozna.

A silent rendszer ára a használt pianínó árakhoz képest is kedvező, általában az ár tartalmazza a beszerelést is. Ezzel a nem túl nagy befektetéssel érdekesebbé teheti gyerekének a gyakorlást úgy, hogy az egészből senki nem hall semmit, így akár nyugodtan pihenhetünk, olvashatunk, nem zavar a pianínó hangja.

Üzletünkben új zongorák, pianínók, valamint használt zongorák, pianínók nagy választékát tudjuk nyújtani, megtalálhatók nálunk zongora, pianínó tartozékok is, és ne feledkezzünk meg a zongoraszékek, zongorapadok fontosságáról, hiszen ezekből is elég gazdag a kínálat, és fontos, hogy aki a zongora vagy pianínó előtt ül, ne legyen kényelmetlen számára az ülés, mert akkor nem tud maximálisan a zenélésre odafigyelni. Aki zongorázik, hasonló pózban ül, mint aki a számítógép előtt ül, ezért érdemes megtanulni a helyes testtartást, nehogy a későbbiekben gerincproblémája legyen a zenésznek vagy a tanulónak.

Ha betér hangszerüzletünkbe, nemcsak nagy választékot talál, hanem olyan szakértő kollégákat, akik minden kérdésére válaszolnak, segítenek kiválasztani a megfelelő hangszert, és komplex szolgáltatást tudnak nyújtani a szállítástól a hangolásig. Minden, ami a hangszerrel kapcsolatos, az nálunk megtalálható, új és használt egyaránt, számos szolgáltatás is, mint például a silent pianínók értékesítése, vagy a rendszer beszerelése.